Løveroddes historie

Løverodde, som det store udflugtsmål, blev etableret omkring 1896. Der blev bygget en meget flot pavillon og det blev startskuddet til det store udflugtsmål, som det også er i dag.

I over 100 år, har det været en årlig begivenhed for rigtig mange mennesker, at tage på skovtur til Løverodde. Det var tit årets begivenhed, hvor alle blev klædt fint på og så hyggede man sig en hel dag ved stranden. Stedet har altid været det idylliske udflugtsmål neden for Nørreskoven. Fra pavillonen snor sig de herligste stier ind i Stenderup Skov. En af de smukkeste ture fører langs bæltet, ad Strandbredden. Under smukke gamle træer har man den mest fantastiske udsigt til Fænø og Fænø Kalv.

I Løveroddes højtidsdage, var der dagligt sejlads dertil med forskellige fjordbåde. Fjordbådene sejlede dengang fra Kolding Havn, med anløbsbroer flere steder i fjorden.

I år 2006 er stedet blevet forskønnet med en ny, meget smuk bygning. Helt i pagt med naturen, er caféen blevet udvidet og der er blevet bygget forpagterbolig på 1. salen. Fra caféen er der en fantastisk udsigt over Lillebælt. Løverodde står klar med masser af oplevelser for gane og sjæl.

Selveste Kejser Vilhelm II har aflagt visit på stedet i gamle dage og var meget betaget. Kom selv og oplev stemningen – vi glæder os til at byde dig velkommen.

 

 

 

Cafe Løverodde | Løveroddevej 12  | 6092 Sdr. Stenderup | Tlf.: 75 57 10 36  Fax: 75 57 18 01  e-mail: cafeloeverodde@cafeer.dk